Eleonore – Ich muss nicht glücklich sein

Eind september 2020 gaat een bijzondere muziekproductie in première in Keulen. ELEONORE. Gebaseerd op de opera Fidelio (Beethoven), ziet en hoort u een hedendaagse muzikale zoektocht naar de betekenis van thema’s uit deze opera. Stage-Plan gaat voor de productie Eleanore het lichtontwerp maken en uitvoeren.

Premiere 25 september 2020, Carlswerk Victoria Köln. Meer info en tickets: hier
Eleonore is een productie van KAMMERORCHESTER KÖLN. Regie: Frauke Meyer.

  GROND

  Op 10 maart gaat de voorstelling GROND in première. Een zinderende muzikale voorstelling waarin GROND de hoofdrol speelt. Vijf muzikanten en een acteur begeven zich in deze veelheid aan betekenislagen. Grond als materie, concreet en alledaags, als kern en beweegreden, maar ook de grond waarin een parallelle wereld huist.

  GROND is een productie van VONK, Het Zuidelijk Toneel en Tilt. Première, 10 maart 2020, De Nieuwe Vorst, Tilburg. Licht: Nico Kraeima, Stage-Plan.

  GROND-image

   De Paraplu

   Op 10 februari 2019 ging de voorstelling ‘De Paraplu’ in premiėre in het Muziekgebouw Eindhoven. Stage-Plan maakt het lichtontwerp voor deze productie. Een reizende muziekvoorstelling gebaseerd op het boek De paraplu van Ingrid & Dieter Schubert. De Paraplu is een productie van Accordeons for Art.

   De Paraplu

    Boom met het Oor

    Op 1 juli ging de voorstelling Boom met het Oor in premiere in Tivoli-Vredenburg tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Het lichtontwerp was van Nico Kraeima.

    IMG_2132IMG_2138

     De Boom met het Oor

     IKFU18De Boom met het Oor is een voorstelling voor de hele familie met een verhaal van Annet Schaap. Zij liet zich inspireren door de muziek van Modest Moesorgski, Schilderijen van een tentoonstelling. Het Signum Saxophone Quartet laat die bekende melodieën als nieuw klinken in een door henzelf gearrangeerde versie.

      

     De ‘schilderijen’ worden in deze versie van het stuk live op groot scherm gemaakt door zandkunstenaar Rosa van der Vijver. Regisseur: Annechien Koerselman. Licht: Stage-Plan, Nico Kraeima.

     Meer info: IKFU – Boom met het oor.