Portfolio

FEUER

September 2021. Het Colner Barockorchester komt met 3e concert in de serie #FairPlay. Het thema: FEUER. Nico Kraeima-Stix maakte voor Stage-plan het licht- en beeldontwerp.

Première 11 september 2021, Müllverbrennungsanlage Köln-Niehl. Een productie van Cölner Barockorchester. 

 

ELEONORE

September 2020. Gebaseerd op de thema’s van Fidelio, gaat In het Beethovenjaar de hedendaagse opera Eleonore in Première. Regie: Frauke Meyer.

Première 25 september 2020, Victoria Carlswerk Keulen. Een productie van EOS Kammerorchester Köln. Nico Kraeima-Stix maakte voor Stage-Plan het lichtontwerp.

 

Grond persfotoGROND

Maart 2020. De muzikale productie ‘Grond’ gaat in theater De Nieuwe Vorst in Tilburg in Première. Nico Kraeima maakte voor Stage-Plan het lichtontwerp.

 

IMG_0782IKFU 2019

December 2019. ‘De Boom met het Oor’ beleeft een herneming tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Een voorstelling op basis van Moesorgski’s ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ lichtontwerp door Stage Plan.

 

De ParapluDe Paraplu

Februari 2019. Stage-Plan maakt het lichtontwerp voor ‘De Paraplu’. Een reizende muziekvoorstelling gebaseerd op De paraplu van Ingrid & Dieter Schubert. Een productie van Accordeons for Art.

 

IKFU18De Boom met het Oor

Juli 2018. Stage-Plan maakt het lichtontwerp voor ‘De Boom met het Oor’. Een muziekvoorstelling op basis van Moesorgski’s ‘Schilderijen van een tentoonstelling’. Een productie van het Internationaal Kamermuziek festival Utrecht.

 


Rheingold
Das Rheingold

December 2017 – Mei 2018. Stage-Plan maakt het lichtontwerp voor de vier opera’s die samen de Ring des Nibelungen vormen: Das Rheingold, Die Walküre, Siegfried en Götterdämmerung. Een productie van het Odense Symphony Orchestra.

 

WalkureDie Walküre

December 2017 – Mei 2018. Stage-Plan maakt het lichtontwerp voor de vier opera’s die samen de Ring des Nibelungen vormen: Das Rheingold, Die Walküre, Siegfried en Götterdämmerung. Een productie van het Odense Symphony Orchestra.

 

SiegfriedSiegfried

December 2017 – Mei 2018. Stage-Plan maakt het lichtontwerp voor de vier opera’s die samen de Ring des Nibelungen vormen: Das Rheingold, Die Walküre, Siegfried en Götterdämmerung. Een productie van het Odense Symphony Orchestra.

 

GotterdammerungGötterdämmerung

December 2017 – Mei 2018. Stage-Plan maakt het lichtontwerp voor de vier opera’s die samen de Ring des Nibelungen vormen: Das Rheingold, Die Walküre, Siegfried en Götterdämmerung. Een productie van het Odense Symphony Orchestra.

 

AQ

You’ve been talking in your sleep

Stage-Plan maakt het lichtontwerp voor de voorstelling You’ve been talking in your sleep van het  Ardemus Saxophone Quartet. Première: dinsdag 27 februari  in Tivoli-Vredenburg, Utrecht.

 

OntheemdOntheemd!

Januari 2018. Stage-Plan maakt het lichtontwerp voor de opera Ontheemd! Een productie van De Ereprijs.

 

GF2016

Grachtenfestival Amsterdam

Augustus 2016. Stage-Plan maakte het lichtontwerp en was mede verantwoordelijk voor het concept van de openingsvoorstelling van Het Grachtenfestival Amsterdam in 2016. Een productie van het Grachtenfestival Amsterdam.

 

JJikfuJanine Jansen – ‘Carnaval des Animaux’

Juli 2016. Stage-Plan maakte het lichtontwerp en was mede verantwoordelijk voor de vormgeving van ‘Carnaval des Animaux’ . Een concert door Janine Jansen & Friends tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht.

 

Lelijk 1-djeLelijk 1-dje

Januari 2016. Stage-Plan maakte het lichtontwerp en was mede verantwoordelijk voor de vormgeving van ‘Lelijk 1-dje’. Een voorstelling van Theater Sonnevanck.

 

Land van over ZeeLand van over zee

November 2014. Stage-Plan maakte het lichtontwerp en was mede verantwoordelijk voor de vormgeving van ‘Land van over zee. Een voorstelling van Theaterproductiehuis Zeelandia.

 

KMF2014Peter en de Wolf

Juni 2014. Stage-Plan maakte het decor- en lichtontwerp voor ‘Peter en de Wolf’. Een nieuwe vertelling van het sprookje geïnspireerd op de gelijknamige animatiefilm van Suzie Templeton. Een kinderconcert in het kader van het Internationale Kamermuziek festival Utrecht.

 

KenauKenau de Opera

Maart 2014. Stage-Plan maakte het lichtontwerp voor ‘Kenau de Opera‘. Een operaproductie van Zangstudio Haarlem in een regie van Annechien Koerselman.

 

 

Black Perfume

December 2012. Stage-Plan maakte het lichtontwerp voor ‘Black Perfume’. Een voorstelling gemaakt door Annechien Koerselman en Anna Mikhailova voor de Diamantfabriek.

 

Gastlessen / Workshops

Stage-Plan geeft gastlessen en workshops aan studenten van theatertechnische opleidingen maar ook aan iedereen die meer wil weten over theatertechniek.

 

Nationale Reisopera

Nico Kraeima werkt(e) vanaf 2006 tot 2013 bij
De Nederlandse Reisopera als 1e belichter.

 

Beste Vrienden

Januari 2012. Stage-Plan maakte het lichtontwerp voor ‘Beste Vrienden’. Het stuk van Pierre Estourgie in een regie van Annechien Koerselman gaat over de gevolgen die een oorlog, na jaren, nog kan hebben op hen die er mee te maken hebben gehad.

 

Dahliapracht bij Nacht

Stage-plan was van 2007 t/m 2009 betrokken bij het
Dahliapracht bij Nacht festival in Rekken. Als organisator en uitvoerende, verantwoordelijk voor het concept en productie.

 

Razende Rekkense Reporter

Stage-Plan maakte voor Dahliapracht bij Nacht vijf korte films over het maakproces van het Rekkens Bloemencorso. Het hoofdpersonage was De Razende Rekkense Reporter.

 

Theater De Storm Winterswijk

Stage-Plan verzorgde, van 2005 t/m 2007 technische ondersteuning bij voorstellingen in de Theater De Storm in Winterswijk.

 

Bert Visscher

Nico Kraeima werkte van 2001 t/m 2005 als toneelmeester bij
Bert Visscher. Hij was betrokken bij de voorstellingen
‘Geluk zit in hele grote dingen’ en ‘Nee, dan lourdes’.

 

Buitenconcert Zwolle

Nico Kraeima was betrokken bij verschillende edities van Het Buitenconcert Zwolle / De Stad als Theater.

 

Opera trionfo

Nico Kraeima was tussen 2001 en 2005 als belichter
verbonden aan enkele operaproducties van Opera Trionfo,
o.a.:’Les Mamelles de Tiresias’ en ‘Carmen’.

 

Het Groot Niet Te Vermijden

Nico Kraeima werkte van 1997 t/m 2001 als toneelmeester bij
Het Groot NIet Te Vermijden. Hij was betrokken bij de producties:
‘Stairway to the stars’ en ‘Off The Road Again’.

 

Stadsschouwburg Utrecht

Stage-Plan verzorgde, van 1995 t/m 2001, technische ondersteuning bij voorstellingen in de Stadsschouwburg Utrecht.

 

Lenette van Dongen

Nico Kraeima werkte van 1993 t/m 1996 als belichter bij
Lenette van Dongen. Hij was betrokken bij de producties:
‘Mag het wat zachter?’ en ‘Nee, nee en nog eens nee!’.

 

The Light Company Amsterdam

Nico Kraeima werkte tussen 1990 en 1996 als belichter en ontwerper voor The Light Company en was daar betrokken bij tal van TV opnames, roadshows en locatie-projecten.

 

Erik van Muiswinkel / Margot Ros

Nico kraeima werkte tussen 1993 en 1995 als belichter bij twee voorstellingen van Erik van Muiswinkel: ‘De Heldenlul’ met Margot Ros en ‘de Mensenvriend’.

 

Festivals Zwolle

Nico Kraeima was tussen 1988 en 1993 betrokken in de organisatie en uitvoering van meerdere festivals in Zwolle, waaronder:
Het Midzomerfestival en Het bevrijdingsfestival Overijssel.

 

Jeugdtheater Gnaffel

Nico Kraeima maakte tussen 1990 en 1992 het lichtontwerp voor twee voorstellingen van Jeugtheater Gnaffel:
‘De Pottenkijkster’ en ‘Vliezen of Vleugels’.

 

Papenstraattheater ZwollePapenstraattheater Zwolle

Nico Kraeima werkte vanaf 1988 tot 1992 in het Papenstraattheater te Zwolle.